İspanya'da kaybolmasından sonra Kolombiyalı Andrea Bejarano'nun cesedini bulmaya izin veren detaylar

NaturalMess

Member
İspanyol topraklarında Caleña Andrea Bejarano'nun ortadan kaybolmasından sonraki gün, kocası Vallecaucano ve 2013'ten beri bir ilişki paylaştığı, 8 yaşındaki bir çocuğun genç annesinin akrabalarından biriyle konuştu.

'Andrea kayboldu'

Adam telefonda Andrea'nın 16 Mart'ta Burgos'ta eve dönmediğini söylemişti. Üç gün sonra, vücudu Castilla y León'un otonom topluluğundan İspanya'nın bir eyaleti olan Burgos'a 40 kilometre uzaklıkta bulundu. İber Yarımadası'nın kuzeyinde yer almaktadır.

Daha sonra kurbanın ailesine göre itiraf ettiği ana şüpheli kocaydı.

– Gitti. Uyumadı.

-Ne ne kaldı? Çocuğunu bırakmayın, asla.

Hemen, 17 Mart'taki bu telefon görüşmesinde, 43 yaşındaki bir ordu olan adam, Andrea'nın akrabalarından birini, her ikisinin de, özellikle çiftin oğlunu düşünerek, bir ayrılık anlaşmasıyla iyi bir şekilde konuştuğunu hatırlattı.

Andrea Bejarano ailesiyle birlikte. Fotoğraf:Özel arşiv

Aynı Burgos evinde devam etseler de, İspanya'da, kocaların bir yıldan biraz daha fazla farklılıkları vardı.

– Biliyorum ki. Sadece bilmem gerekiyor, Andrea'nın kaybolduğu Pazar günü ne oldu? -Cali'den Andrea hakkında cevap vermeyi özlemiş olan kişi ısrar etti.

Aldığı cevap, o Pazar günü bir tartışma oldu. Ancak, kocası bu akrabalı Andrea'nın kiralık evi terk ettiğini ve geri dönmediğini söylerdi. Bu, zaman için bir röportajda belirtildi.

Andrea Bejarano kız kardeşi ile. Fotoğraf:Özel arşiv

'Bir şey yanlış, gitmezdi, oğlunu terk etmez'

– O zaman, bir şeyin yanlış olduğunu hissettim. Kız kardeşim çocuk için her şeyi yaptı ve ben onu bırakmayacaktım. Ayrıca çalışmasıyla sorumlu bir kişiydi. 17 Mart Pazartesi günü dönüş yaptı.

Bu sezgi, Andrea'nın ailesini dinlerken vaka dedektiflerinin sahip olduklarına benziyordu.

Andrea Bejarano, 2020'de dünyayı vuran bir hastalık olan koronavirüs tarafından pandeminden çok önce, Burgos Üniversite Hastanesi'nin (Hubu) laboratuvar bölgesinde çalıştı.

17 Mart Pazartesi, saat 15: 00'de kalmıştı ama yapmadı. Bir saat sonra, bir ortak da Andrea'ya ne olduğunu sormaya başladı, çünkü işini kaçırmak olağan değildi.

– Süpervizörü nöbetçi ve oradan uyarıyoruz, sahip olduğumuz küçük bilgiler bugüne kadar yasal tavsiye ve hemşirelik departmanına aktarıldı ”dedi. Burgosconecta.

Andrea Bejarano. Fotoğraf:Özel arşiv

Saatler ilerlemeye devam etti. Cali'de Andrea'nın en az altı kızı olan annesi giderek daha fazla endişeleniyordu. Kalbinde kötü bir duygu bulundu. Bu çok tekrar tekrar Caleña kocası olarak adlandırıldı, ama asla cevap vermedi.

Andrea Bejarano'nun kız kardeşlerinden birinden mesaj. Fotoğraf:Özel arşiv

Bir diğeri kız kardeşler de işe giden adamda ısrar etti. Bu durum daha fazla şüphe yarattı çünkü karısı kayıp olsaydı, onu aramadan işine nasıl gidebilirdi.

-Andrea'nın telefonuna ne oldu.

– değil. Ama kapalı.

– Önemli değil. Bir arkadaşına, onu bulmak için cihazı bulmamıza yardımcı olmasını söyleyebilirim.

Bununla birlikte, saatler sonra, kocası La Caleña'nın telefonunun o zamanlar eksik olan bir fotoğrafını gönderirken, Valle del Cauca'nın başkentindeki tüm ailesi onu bulmak için Burgos ve diğer İspanyolların medyasında bir kampanya başlattı. Dava İspanyol televizyonunda bile çıktı.

-Telefon bir gece masasındaydı. Bana o fotoğrafı gönderdi.

Bu görüntü daha sonra davanın dedektiflerine, önce ortadan kaybolma ve şimdi bir femisi olarak gönderildi.

Ama daha fazla soru ortaya çıktı. Kocanın neden, Andrea'nın Cali'de ailesiyle sık sık video görüşmeleri yaptıkları telefonu aldı, görünüşe göre evden gitmiş olsaydı, kocanın devam edeceği gibi? Mantıklı değildi.

Buna ek olarak, Andrea'nın ailesine göre, kocası başlangıçta öyle ve daha fazla olmadığı zaman bir cesaret çürümesi gösterdiğini söylerdi, çünkü hayatını oğluyla yeniden inşa etmeyi özlüyordu.

Andrea Bejarano 16 Mart'tan beri kayıptı. İspanya'da dolaşan uyarı buydu. Fotoğraf:Özel arşiv

Vücudun itirafı ve keşfi

O zaman, Hospital de Burgos'ta arama takip edildiğinde ve kurtarma organizasyonları, Andrea Bejarano'nun ailesiyle izlerini koklayabilecek köpekleri kullanmak için iletişim kurduğunda, genç kadının kız kardeşlerinden biriyle konuşma süresinden bağımsız olarak her zaman baskı yapıldığını, 17 Mart Pazartesi günü, bir sonraki gün de bir açıklama verdiğini bildirdi.

Sadece ikincisi 18 Mart'ın erken saatlerine kadar daha fazla saat sürdü, İspanya, Kocası Andrea'nın ortadan kaybolmasında iddia edilen sorumluluğunu itiraf edeceğinde, ancak en kötü haber geldiğinde, Caleña öldürüldü ve vücudun nerede olacağını bildiği iddia edildi.

Zaten 19 Mart Çarşamba günü, Andrea Bejarano'nun ailesi, vücudun kocanın endikasyonları verdiği yerde bulunduğunu onayladı.

Hükümetin Burgos'taki Alt Delegatı Pedro de la Fuente, “iddia edilenler olarak Andrea Bejarano'nun Kolombiya'dan geldiğini, ancak ülkede İspanyol vatandaşı ve kökleri olduğunu” açıkladı. Ayrıca sadece vücudun gömüldüğü yere ulaştığını, ancak bir yönlendirmeden gelmeyecek geniş bir alan olduğunu söyledi.

Andrea'nın ailesi tarafından zaman içinde bildirildiği gibi, Caleña boğulmadan öldü ve bu femikinin görünüşe göre evinde gerçekleşecekti. Daha sonra, vücut suç mahallinden gizlendiği yere kaldırıldı.

-Haber istiyoruz. Henüz bize vücudu vermediler. Zaten otopsi uyguladılar ve önümüzdeki hafta almayı umuyoruz. Onu Cali'ye götürmek için yaratalım.

Kız kardeşlerden biri, Andrea'nın tam olarak annesinin ve evinin diğer üyelerinin iki hafta içinde Burgos'a seyahat etmesini beklemesini bekliyor. Onları onun için yeni bir hayat yönetmeye başlamalarını görmek istedim. Aslında, anne ve kız kardeşleriyle tekrar bir araya geldiğinden beri aylar geçmişti.

Kocanın evlilik yaşamında şiddet belirtileri gösterip göstermediği konusunda, ailesinde fiziksel olarak değil, ancak sözlü suçlara gittiler.

-Bir ve bir terapist aracılığıyla ona yardım arayan Andrea'ya bir saplantı gösterdi ve bir saplantı gösterdi. “Dedi.

Yardımı kabul etti ve kız kardeşim değişeceğini düşündü. Kız kardeşim çok asil bir insandı.

Ancak, 16 Mart Pazar günü bir tartışma için her şey Pique'ye geldi.

Andrea'nın ölümünden sonra ailesi, La Caleña'nın kocaya karşı şikayette bulunduğunu öğrendi. Ama görünüşe göre, Andrea işini etkilememekten vazgeçmişti.

-Kocanın dahil olabileceği kafadan geçmedi. Andrea'nın kaybından muzdarip olduğunu hayal etmedik. Tanrı'dan ona gerçeği söylemesi, nerede olduğunu söylemesi için şefkat vermesini istedim. Polisin onu bulmak için nasıl bu kadar hızlı davrandığını ve nasıl itiraf ettiğini şaşırdık. Belki de köşeli hissetti. İspanya'da yaşayan annesiyle konuştum ve ona nasıl söylediğim için beni affetmesini söyledim, ama onu bulmak için acıydı. Ayrıca ailesinin bir arkadaşıyla konuştum ve ona ne kadar bildiğimi sordu. Bu beni kız kardeşim hakkında daha fazla düşündürdü.

Andrea'nın ailesi, feminisit suçu için maksimum kınama bekliyor. Bu Cuma, kocası kovuşturulacaktı.

-Ebeveynlerim güçlü kalmaya çalışıyor. Biz de. Çok dua ediyoruz.

Cinsiyet şiddeti nerede bildirilebilir?

Siz veya çevrenizdeki herhangi bir kadın psikolojik, fiziksel, ekonomik veya cinsel şiddetin kurbanı ise, Ulusal Hat 155 ile iletişim kurabilirsiniz.

Benzer şekilde, bunu 018000919748 Ulusal Numarası'ndaki Başsavcılık, cep telefonunuzdan 122 veya 601 5702000'de Bogotá'da rapor edebilirsiniz.

Bogotá'da olmanız durumunda, 018000112137 Kadın Sekreterliği'nin mor çizgisini çağırabilirsiniz.

Cali Metropolitan polisinde Purarn Devriyesini 318 8611522 numaralı raporlayabilirsiniz.

Kadın Sekreterliği, cinsiyet eşitliği ve bölümün cinsel çeşitliliğinde, psikolojik, fiziksel ve miras şiddeti durumunda, aile polis karakollarından oluşan bu davaların dikkat yolunun bir parçası olan yetkililerden önce cinsiyet şiddetinden muzdarip kadınların bir çağrı yapılır.

Ayrıca savcılıkta, cinsel, fiziksel, patrimonial ve psikolojik şiddet durumlarında; Kurumsal sağlık, fiziksel, psikolojik ve cinsel şiddet ve Kolombiyalı Aile Refah Enstitüsü (ICBF) aracılığıyla, psikolojik, fiziksel, miras ve kızlara ve ergenlere karşı cinsel şiddet için.

Carolina Bohórquez

El Tiempo muhabiri

Cali

İlgilenilen diğer bilgileri görün

Emily Villalba'nın femikini için öfke. Fotoğraf: