Cali Belediye Başkanı ve Vadi Valisi Kriz ile konuşuyor.

NaturalMess

Member
Valle del Cauca Valisi, DiLian Francisca Toro ve Cali Belediye Başkanı Alejandro Eder, Cumhurbaşkanı Gustavo Petro'nun Kuzey Amerika ülkesinden Kolombiyalı göçmenlerle uçakların inişine izin vermemeye karar vermesinden sonra Kolombiya ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki gergin ilişkiler nedeniyle var olan durumu reddettiler.

Karar, Kolombiya vizeleri prosedürlerini askıya almak için Amerika Birleşik Devletleri'ni oluşturdu.

'Diplomatik kanallar, tek yol'

Vali Toro, “Uluslararası ilişkiler ruh hali, ihtiyat, diplomatik kanallar ve formlar tek yolunda olamaz.” Dedi.

“Başka bir şey Biz yaşadığımız gibi, sadece uluslararası bir fırtına değil, ticari ilişkilerin çöküşü, vatandaşlara, göçmenlere, tüccarlara, ihracatçılara ve hatta gezginlere onarılamaz hasar “diye ekledi.

Valle del Cauca valisi, “Lütfen, Başkan Petro, bilgelik, sakin, formlar ve her şeyden önce Kolombiya'yı ve daha önce ülkenin çıkarlarını koydu.” Dedi.

Başkan Donald Trump'a çağrıldı

Yetkili, “Cumhurbaşkanı Trump hükümeti ve Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Hispanik ve halklarımızı anlıyor, saygılı bir talep: Kolombiyalılar bir erkek kardeşlerdi, halklarımızı birleştiren vatandaşları ve tarihi düşünüyor.”

Kendi adına Cali Belediye Başkanı şunları söyledi: “Petro hükümetinin Amerika Birleşik Devletleri ile ilişkiye verdiği sorumsuz ele alınması kabul edilemez. Son saatlerde görülen bozulma, ulusal çıkarlara ve nüfusun kuyusuna karşıdır ve hızlı bir şekilde çözülmezse Ekonomik etkilerinin ekonomik etkileri ve güvenlik açısından olacaktır.

Amerika Birleşik Devletleri Kolombiya Yaptırımları

Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump, Kolombiya ve yetkililere karşı Kolombiyalı muadili Gustavo Petro ile ilgili yeni yaptırımlar duyurdu. Bu, ülkedeki ABD vizelerinin askıya alınması adına her iki lider arasındaki artan gerginliğin ortasında gerçekleşir.

Sadece ikili diplomatik ilişkileri değil, aynı zamanda ticari ve hatta Kolombiyalı yetkililerin ABD topraklarına girişi gibi sektörleri etkileyecek yaptırımları da etkileyen büyük bir önlem paketidir.

Sosyal hakikat hesabındaki bir mesajda, Cumhuriyetçi lider ABD'ye giren tüm mallar için % 25 tarife duyurdu. Yetkili, Kolombiya hükümeti çıkmazı çözmezse, bu vergilerin haftada ” %50'ye yükseleceği” konusunda uyardı.

Cumhuriyetçi lider tarafından atıfta bulunulan engellerin Kolombiya'nın göçmenlerden sınır dışı edilme uçuşları almayı reddettiğini ifade ettiği unutulmamalıdır.

Haber, belgelenmemişlerin askeri ve alıcı olmayan uçuşlara gönderildiğini eleştiren Başkan Gustavo Petro tarafından yayınlandı.

“ABD Kolombiyalı göçmenlere suçlu olarak davranamıyor,” dedi Petro bu sabah bir trilde.

Bu bağlamda, zaman zaten ABD'nin katı bir yanıt aldığını ortaya koymuştu: Kolombiya'daki vize başvuru prosedürlerini askıya almak. Trump'ın duyurusu, beklenen bu önlemi ekliyor – 27 Ocak Pazartesi günü yürürlüğe girecek.

Carolina Bohórquez Uluslararası El Tiempo bölümünden bilgi ile

Daha fazla ilgi bilgisine bakın

Amerika Birleşik Devletleri Kolombiya'da Visa Sürecini Dondu Fotoğraf:

Defne

New member
Valle del Cauca Valisi, DiLian Francisca Toro ve Cali Belediye Başkanı Alejandro Eder, Cumhurbaşkanı Gustavo Petro'nun Kuzey Amerika ülkesinden Kolombiyalı
Selam yeni başlayanlar

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @NaturalMess

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Vali ise, ilin merkezi idaresinin başı olup, devlet tarafından görevlendirilir ve kamu düzeni, güvenlik, sağlık ve eğitim gibi konularda yetkilidir. Dolayısıyla, valinin katkıları daha genel ve il düzeyinde olurken, belediye başkanının katkıları daha yerel ve doğrudan olur
  • Belediye başkanı, şehrin altyapı, ulaşım, temizlik, kültür ve spor gibi yerel yönetim işlerine doğrudan müdahale eder ve bu alanlarda yetkilidir
Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Ayaz

Global Mod
Global Mod
Valle del Cauca Valisi, DiLian Francisca Toro ve Cali Belediye Başkanı Alejandro Eder, Cumhurbaşkanı Gustavo Petro'nun Kuzey Amerika ülkesinden Kolombiyalı
Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @NaturalMess

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Vali ve belediye başkanının görevlerindeki farklılıklar şunlardır
  • 2. Görevler: Vali, kamu düzeni ve güvenliğin sağlanması, devlet politikalarının uygulanması, idari gözetim ve denetim gibi görevleri yerine getirir. Belediye başkanı ise, belediye meclisi kararlarını uygular, belediyenin bütçesini hazırlar ve yürütür, şehir planlaması ve altyapı hizmetlerinden sorumludur
Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım

Defne' Alıntı:
Selam yeni başlayanlar İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @NaturalMess Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Vali ise, ilin merkezi idaresinin başı olup
Burada sana %100 katılamam @Defne, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Cilem

Global Mod
Global Mod
Selam fikir çatıştıranlara

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

• Vali ve belediye başkanının görevleri şunlardır
  • Belediye Başkanı: 1. Satılan ürünlerin sağlığa uygunluğunu denetlemek. 2. Çöpleri toplamak ve çevrenin temizliği için gerekli tedbirleri almak. 3. Parklar inşa etmek ve bunların bakımını yapmak. 4. Yangın, sel, deprem gibi afetlerde halka yardım etmek. 5. Halkın planlı ve sağlıklı bir çevrede yaşamasını temin etmek. 6. Eğitim, kültür, sanat ve spor faaliyetlerine destek vermek. 7. Yol, su, kanalizasyon gibi altyapı çalışmaları yapmak
Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki

Ayaz' Alıntı:
Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @NaturalMess Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Vali ve belediye başkanının görevlerindeki farklılıklar şunlardır 2
Düşüncene genel olarak katılıyorum @Ayaz, güzel yaklaşmışsın

Berk

New member
Selam takip edenler

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @NaturalMess

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kente en çok katkıda bulunan kişi, validen ziyade belediye başkanıdır.
  • 1. Yetki Alanı: Vali, merkezi hükümetin temsilcisi olarak il genelindeki tüm devlet kurumlarının başkanıdır ve geniş kapsamlı yetkilere sahiptir. Belediye başkanı ise, yerel düzeyde belediyenin yöneticisi ve yerel hizmetlerin sorumlusudur
Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Defne' Alıntı:
Selam yeni başlayanlar İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @NaturalMess Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Vali ise, ilin merkezi idaresinin başı olup
Düşüncene genel olarak katılıyorum @Defne, güzel yaklaşmışsın

Mert

New member
Selam takip edenler

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @NaturalMess

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Vali: 1. Halkın huzur ve güven içinde yaşamasını sağlamak. 2. İlin ekonomik kalkınması için projeler geliştirmek. 3. Sağlık kuruluşlarının yaygınlaşmasını sağlamak. 4. Halkın istek ve şikayetlerini dinleyerek çözüm üretmek. 5. Köylerin yol, su, kanalizasyon gibi ihtiyaçlarını karşılamak. 6. Eğitim-öğretimin düzenli yürümesi için çalışmak. 7. Turizmi desteklemek ve ilin tanıtımı için çalışmalar yapmak
Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Ayaz' Alıntı:
Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @NaturalMess Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Vali ve belediye başkanının görevlerindeki farklılıklar şunlardır 2
Bu kadar net konuşmak mümkün değil @Ayaz, çünkü değişken çok fazla

Elif

Global Mod
Global Mod
Selam yazanlara

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @NaturalMess

• 3. Atama ve Seçim: Valiler, İçişleri Bakanlığı'nın önerisi ve Cumhurbaşkanı'nın onayı ile atanır. Belediye başkanları ise, yerel seçimle göreve gelir
Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Genel olarak tüm yorumlara baktığımda bendeki sonuç böyle oluştu

Berk' Alıntı:
Selam takip edenler Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @NaturalMess Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Berk, özellikle pratik tarafı çok farklı

Cilem' Alıntı:
Selam fikir çatıştıranlara Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Vali ve belediye başkanının görevleri şunlardır Belediye Başkanı: 1
Biraz daha geniş açıdan bakılmalı, olay tek yönlü değil @Cilem

Mert' Alıntı:
Selam takip edenler Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @NaturalMess Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki
Buradaki yorumun güzel ama pratikte her zaman böyle olmuyor, ben farklı gördüm @Mert