Barranquilla, toplu taşımanın hareketliliğini ve sürdürülebilirliğini geliştirmek için elektrikli otobüs pilotunu başlattı

NaturalMess

Member
Bugün sabah saat 10:00'da Gran Malecón'da Barranquilla'da pilot pilotun lansmanı yapılacak. elektrikli otobüslerkentsel hareketliliği dönüştürmeyi ve şehrin karbon ayak izini azaltmayı amaçlayan bir girişim.

Kriterlere göre



Barranquilla Belediye Başkanlığı tarafından desteklenen proje, Barranquilla Metropol Bölgesi, Transmetro ve özel bir şirket olan WRI Colombia'nın tavsiyesi ile hayata geçirilmektedir.

Elektrikli otobüs, Soledad'dan şehrin kuzeyine, Puerto Colombia yakınlarındaki çevre bölgeye doğru seyahat edecek bir güzergahı kapsayacak.

Bu kapsamlı bölüm, otobüsün uzun mesafelerdeki performansını, elektrik yükünün süresini, kullanıcılar için şarj ve kolaylık, Buna klima ve daha düşük gürültü dahildir.

Bu haber, Salı günü öğleden sonra Belediye Başkanı Alejandro Char'ın, Transmetro'nun işleyişini güçlendirecek 40 yeni otobüsün Aralık ayında gelişiyle ilgili yaptığı duyurunun ardından geldi. Bu filonun iki otobüsü elektrikli olacak.


Bu modelin yer aldığı Barranquilla'ya aralık ayında gelecek yeni otobüsler elektrikli olacak.

Fotoğraf:Nezaket İletişim Barranquilla Belediye Başkanı Ofisi


Paylaşmak








WRI Kolombiya tavsiye ediyor Barranquilla yetkilileri Bölgedeki elektrikli otobüs teknolojisi ve tipolojisine ilişkin pazar araştırmaları yoluyla. Ayrıca bu yenilikçi proje için yatırım maliyet analizleri yapılmış ve finansman alternatifleri araştırılmıştır.

Elektrikli otobüsün maliyeti içten yanmalı otobüse göre 1,5 kat daha fazlaancak operasyonun maliyeti sadece yarısı kadardır ve bu da uzun vadede daha fazla ekonomik kazanç ve çevreye fayda sağlar. Sadece bir elektrikli otobüs, günde 40 kg CO2 salınımını durduruyor, bu da 110 ağacın absorbe ettiğine eşdeğer,” diye açıkladı WRI Kolombiya şehir proje koordinatörü Daniel Cano.

Bu pilot yalnızca daha sürdürülebilir hareketliliğe yönelik bir adım olmakla kalmıyor, aynı zamanda Barranquilla vatandaşlarının sağlığına ve refahına yönelik stratejik bir yatırımı da temsil ediyor.