Barranquilla sahne sanatlarını ilk mikro tiyatro festivaliyle kutluyor

NaturalMess

Member
Şehir, yeni gelenlerin gelişiyle kültürel bir merkez üssü haline geliyor. FimiteBaq. 24 Temmuz Çarşamba gününden itibaren Paraguay, Ekvador, Kolombiya ve Küba'dan 33 oyuncu, 16 mikro tiyatro çalışmasıyla Barranquilla halkını memnun edecek.

Kriterlere göre



Bu girişim gösteri sanatlarına erişimi demokratikleştirmeyi ve şehrin kültürel dokusunu güçlendirmeyi amaçlıyor.

28'i Pazar gününe kadar sürecek olan festival, sadece zengin bir program sunmayacak. Yeni Akropolis Vakfı, ama aynı zamanda savunmasız topluluklara da ulaşacak ve tiyatroyu şehrin her köşesine taşıyacak.

FimiteBaq yöneticisi Eduardo Lora Cueto, sanatsal yaratımı teşvik etmek ve vatandaşlar ile kültür arasındaki bağı güçlendirmek için bu tür etkinliklerin önemini vurguladı.

“Barranquilla'nın ihtiyaç duyduğu uluslararası etkinlikleri gerçekleştirmek için bu tür bir desteğe sahip olmak çok önemli ve bu, Barranquilla halkına tiyatronun canlı olduğunu ve geleneksel olmayan alanlara da müdahale edilerek tiyatronun açılmasının mümkün olduğunu anlatmanın bir yolu. perde, bu yüzden şehrin 5 noktasındaki birçok topluluğa ulaşacağız” diye açıkladı Lora Cueto.

Mikro perdeyi açıyoruz #FimiteBAQ, Birinci Uluslararası Barranquilla Mikro Tiyatro Festivali. Mikro işler, makro sanatçılar.

Kolombiya, Küba, Ekvador ve Paraguay, ülkedeki en samimi ve yakın tiyatro festivalinin bir parçası olacak.

Deneyimi yaşayın! https://t.co/TYMONXMXLY

— Baúl Polisemico (@baulpolisemico) 13 Temmuz 2024
Bölgenin Kazananı, 2024 Barranquilla Bölgesinin Uyumlu Desteğine Çağrıda Bulundu,


FimiteBaq, Belediye Başkanı Alejandro Char tarafından şehrimizdeki büyük kültürel etkinlikleri desteklemek üzere desteklenen, Barranquilla Bölgesi Uyumlu Destek 2024 Bölge Çağrısı'nın yerel etki kategorisinde kazanan 57 kültürel projesinden biri olarak seçildi.

Festival, etkinliğin her günü çeşitli oyunların yer alacağı, 15 ila 20 dakika uzunluğunda ve 15 ila 20 kişilik izleyiciler için tasarlanmış beş mikro tiyatro devresi sunacak, sanatçılarla doğrudan temasa olanak sağlayacak ve iyi vakit geçirme olanağı sağlayacak bir dinamik sunacak. Her gün tiyatro, saat 19.30'dan itibaren


Festival aynı zamanda şehrin beş yerindeki hassas durumdaki topluluklara da ulaşacak.

Fotoğraf:Nezaket


Paylaşmak








FimiteBaq'ın yöneticisi, festivalin aynı zamanda şehrin beş bölgesindeki hassas topluluklara da ulaşacağını ve “insanlarla etkileşime izin veren bir format aracılığıyla” kültüre erişimdeki engelleri kaldıracağını belirtti.

Bu nedenle programda erkek, kız ve kadınlara yönelik bir dizi sunum yer alacak. Barlovento, La Playa, El Bosque, La Alboraya, La Loma ve 7 de Abril toplulukları, komşularına kültür taşımaya çalışan liderlerle ittifak halinde.