Asker, askerlik hizmeti sağlayan tüberküloza bulaştıktan sonra öldü: Bu biliniyor

NaturalMess

Member
Görünen bir ihmal vakası, arkadaşlarını ve ailesini öfkelendirdi Alexis Contreras9 Şubat'ta sözleşme yaptıktan sonra ölen tüberküloz Santander Bölümü'nde bulunan yeni Granada Taburunda askerlik hizmeti sunarken.

Kadro komutanından sınavlara girmeye veya operasyon alanından çıkarmaya yanıt yoktu

Jhon Jairo ContrerasGenç ordunun babası

Olanlarla ilgili en şok edici ve çirkin şey Öncükurbanın babası Jhon Jairo Contreras, genç 19 yaşındaki cümlelerin 20 Ekim 2024'ten beri semptomlara maruz kalmaya başlamıştı.

Alexis Contreras Fotoğraf:Sosyal Ağlar

Ancak, rahatsızlıklarına rağmen Contreras, içinde bulunduğu taburun “takım komutanından sınavlara girmesine veya onu operasyon alanından çıkarmasına yanıt olmadığını” söyledi.

Nedeniyle Tıbbi bakım ve ilaç arzı eksikliğibaba hap almak için oraya gitmek zorunda olduğunu söyledi, çünkü oğlunun sadece grip semptomlarından muzdarip olduğunu düşünmüştü.

Günler geçti, ancak Alexis rahatsızlıklar sunmaya devam etti, bu yüzden kendisine teşhis edildiği bir tıp merkezine götürülmesi gerekiyordu 29 Ocak'a kadar tüberküloz. Babalarının yukarıda belirtilen ortamda, bu hastalıkla mücadele etmek için reçete edilmeyi umarak, herhangi bir tedavi olmadan eve göndereceklerini söyledi.

Katın evinden bir iyileşme göstermesini umarak, yine bir tıp merkezine gönderilmelidir. Sağlığınız giderek daha kötüleşti. Alexis, Barrancabermeja'daki bir kliniğe gönderildi ve daha sonra Bucaramanga'daki bir hastaneye sevk edildi.

Hastaneye yattıktan sonra genç adam borulandı ve 6 Şubat'a kadar bir iyileşme gösterdi; Bununla birlikte, bu uzun sürmedi, çünkü sunduktan sonra yoğun bakım birimlerine (YBÜ) yeniden girilmesi gerekiyordu Tüberküloz menenjit.

Alexis Contreras hastaneye yattı. Fotoğraf:Sosyal Ağlar

Bu komplikasyon sahip olmasına neden oldu beyniniz ve akciğerlerinizdeki etkilertıbbi ekibini bunlardan birini çıkarmaya zorlamak, Donar Vakfı'na göre, genç adamın davasını takip etmekten sorumlu birleşiyoruz.

Yeni Granada Taburunda sunulacak tek durum bu değil

Vakıf, yeni Granada Taburunda kaydedilen bu hastalığın ilk vakası olmadığını söyledi, çünkü “Brando Arley Blanco gibi diğer askerler de tüberkülozla sözleşme yaptı, ancak davaları daha az ciddidi, çünkü tedavi görüyor. Evi “.

Ayrıca, “Ordu bir salgının varlığını reddetti, ancak Diğer askerlerin ebeveynleri bize garnizonda daha izole ordunun fotoğraflarını gösterdiler. “

Brando Arley Blanco gibi diğer askerler de tüberkülozla sözleşme yaptı, ancak durumları daha az ciddiydi.

Referans görüntü Fotoğraf:ISTOCK

Alexis'in ölümünden sonra, taburda daha fazla tüberküloz vakası olur mu?

Yeni Tabur Granada'da daha fazla askerin enfekte olmasını önlemek amacıyla, vakıf bunu istedi. Pozitif tüberküloz vakalarını dışlamak ve böylece bir salgını önlemek için testler yapılır.

Yukarıdakiler, varlığa göre, Barrancabermeja'nın Sağlık Sekreteri Andrés Handalva'nın “Contreras ve asker Brando ailesini riske atan bu duruma sağır kulaklar verdiğini” dikkate alıyor.

Saldado, askerlik hizmeti sağlayan tüberküloz ile enfekte olduktan sonra öldü Fotoğraf:Sosyal Ağlar

“Oğlumu onu doktora götürmek için savaştan ve taburdan almamış olsaydım, şimdi ne olacağını bilmiyorum. Oğlum hastaneye yatırıldı ve zamanında ameliyat edildi çünkü onun tedavisinde ısrar ettim“Yerel medyaya toparlanan ordunun annesi dedi.

Tüberküloz nedir?

Tüberküloz, esas olarak akciğerleri etkileyen ciddi bir hastalıktır ve Kişiden hava yoluyla aktarır.

Pan Amerikan Sağlık Örgütü'ne göre, tüberküloz belirtileri şunları içerir: Öksürük, göğüs ağrısı, zayıflık, kilo kaybı, ateş ve gece teri.

Bununla birlikte, sağlıklı bir sağlık durumunun tadını çıkarmayı affeder, “enfeksiyon genellikle semptomlara neden olmaz, çünkü kişinin bağışıklık sistemi bakterileri engellemek için hareket eder.

Tüberküloz Fotoğraf:ISTOCK

Son Haber Yazma

Defne

New member
Görünen bir ihmal vakası, arkadaşlarını ve ailesini öfkelendirdi Alexis Contreras9 Şubat'ta sözleşme yaptıktan sonra ölen tüberküloz Santander Bölümü'nde
Merhaba buradakilere

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, askerlik hizmeti sırasında tüberküloza yakalanan ve bu hastalık nedeniyle hayatını kaybeden askerler bilinmektedir
Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Cilem

Global Mod
Global Mod
Görünen bir ihmal vakası, arkadaşlarını ve ailesini öfkelendirdi Alexis Contreras9 Şubat'ta sözleşme yaptıktan sonra ölen tüberküloz Santander Bölümü'nde
Merhaba oyun severler

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, 2018 yılında askerlik görevini ifa ederken yakalandığı üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle vefat eden bir asker, ailesinin başlattığı hukuki sürecin ardından 7 yıl sonra şehit sayılmıştır
Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Defne' Alıntı:
Merhaba buradakilere Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evet, askerlik hizmeti sırasında tüberküloza yakalanan ve
Sert konuşacağım ama tamamen katılamıyorum @Defne, fazlaca iddialı geldi

Petek

Global Mod
Global Mod
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @NaturalMess

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Örneğin, 1982 yılında Tekirdağ'da vatani görevini yaparken tüberküloz hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden Piyade Er Kamil Türkmen, 40 yıl sonra Ankara 11. İdare Mahkemesi'nin kararıyla şehit sayılmıştır
Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Defne' Alıntı:
Merhaba buradakilere Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evet, askerlik hizmeti sırasında tüberküloza yakalanan ve
Burada altını çizdiğin nokta kritik @Defne, çoğu kişi bunu atlıyor

Berk

New member
Selam üstatlar

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

@NaturalMess, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım

Cilem' Alıntı:
Merhaba oyun severler Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, 2018 yılında askerlik görevini ifa ederken
Bu yoruma kısmen katılıyorum ama bazı yerlerde sert bir dönüş yapmak gerek

Ayaz

Global Mod
Global Mod
Merhaba uzmanlar

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Defne' Alıntı:
Ben biraz temkinliyim @Defne, ama söylediğin mantıklı geliyor

Mert

New member
Selam fikir üreticileri

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @NaturalMess

Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım

Petek' Alıntı:
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @NaturalMess Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Örneğin, 1982 yılında Tekirdağ'da vatani görevini yaparken tüberküloz
Bu kadar net konuşmak mümkün değil @Petek, çünkü değişken çok fazla

Damla

New member
@NaturalMess okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Ayaz' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim Ben biraz temkinliyim @Defne, ama söylediğin mantıklı geliyor
Bu bakış açını anlıyorum @Ayaz, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Elif

Global Mod
Global Mod
Merhaba denemekten korkmayanlara

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @NaturalMess

Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Komik gelecek ama kafamda kurduğum denklem böyle sonuçlandı

Mert' Alıntı:
Selam fikir üreticileri İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @NaturalMess Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım Bu kadar net
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Mert

Damla' Alıntı:
@NaturalMess okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım Bu bakış açını anlıyorum @Ayaz
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Damla

Ayaz' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim Ben biraz temkinliyim @Defne, ama
Bu yorum biraz acele yazılmış gibi duruyor @Ayaz, bazı yerler eksik