Valle'nin Jamundí kırsal bölgesindeki bir okulda 11 yaşında bir erkek çocuk vurularak öldürüldü; başka bir öğrenci dahil olacak

NaturalMess

Member
VEValle del Cauca'nın güneyindeki bir belediye olan Jamundí'nin kırsal bölgesindeki bir devlet okulunda silah sesi duyuldu.

Kriterlere göre

Burası FARC muhaliflerinin 'Jaime Martínez' cephesinin vurduğu yerlerden biri olan Potrerito bölgesindeki Alfonso López Pumarejo eğitim kurumu.

Yetkililerin şu ana kadar 13 Kasım'da araştırdığı bilgi, reşit olmayan birinin ateşli silahla ateş ettiği ve bir çocuğun yaralandığı yönündeydi.

İlk soruşturmalar, her iki çocuğun da silahı kullandığının iddia edildiğini ortaya çıkaracaktı.

“Bugün Alfonso López Pumarejo eğitim kurumunda meydana gelen talihsiz olay hakkında toplumu derin bir üzüntüyle bilgilendiriyoruz. Burada 11 yaşında bir çocuk ateşli silahla trajik bir kaza sonucu hayatını kaybetti. Jamundí belediye başkanının ofisi, yaklaşık 13 yaşında bir öğrencinin, eğitim kampüsüne her iki reşit olmayan kişi tarafından manipüle edilen bir silah getirdiğini ve bu silahın, içlerinden birinin hayatına son veren kazara ateş edilmesine yol açtığını bildirdi.

Aynı belediye başkanı, silahı taşıyan öğrencinin Çocuk ve Ergen Polisi eşliğinde yetkililerin emrine verildiğini, Kolombiya Aile Refahı Enstitüsü'ne (ICBF) teslim edilmesi için gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. Ofis.

Yetkililer “reşit olmayan bir çocuk için kabul edilemez olduğundan, ebeveynlerin çocuklarının güvenliği ve refahından sorumlu olduğunu” vurguladı. ateşli silaha erişim hakkı var. Bu anlamda, tehlikeli nesnelerin küçüklerin eline geçmesine izin verilemeyeceğinden, silahı taşıyan küçüğün ebeveynleri, çocuğun bakım ve korunması konusunda ihmal iddiası nedeniyle soruşturulacak.”

“Jamundi Belediye Başkanlığı olarak ebeveynleri ve bakıcıları, çocuklarını denetleme ve küçüklerin hayatını ve güvenliğini riske atan her türlü durumu önleme çabalarını iki katına çıkarmaya çağırıyoruz. Çocukluğumuzun kapsamlı gelişimini koruyan ve güçlendiren ev ve eğitim alanları” şeklinde konuştu.

“Bu talihsiz gerçeği açıklığa kavuşturmak ve bu gibi durumların toplumumuzda tekrar yaşanmasını önlemek için gerekli önlemleri almak için eğitim ve yargı yetkilileriyle birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”

CAROLINA BOHÓRQUEZ

EL TIEMPO muhabiri

Cali