Vali, belediyenin Farelo ailesi tarafından yağmalandığını kınadı

NaturalMess

Member
Ariguaní'nin 40.000'den fazla nüfusu insani bir krizle karşı karşıyal Beş su kemeri için enerji mahkemesi Bu belediyeye içme suyu tedarik ediyor.

Birikmiş bir borcu nedeniyle Afinia şirketi tarafından yürütülen önlem 11.9 milyar peso, toplumu kritik bir durumda bıraktı.

Vatandaşlar hizmetin kesilmesinden kaçınmak için protesto ederken, Belediye Başkanı María Paola Álvarez, nüfusta öfke yaratan karnaval şenliklerinden yararlandı.

Magdalena Valisi, Rafael Martínez, Mevcut krizin, son üç dönemde belediye başkanını kontrol eden Farelo ailesinin yönetim ve yolsuzluk eksikliğinin bir sonucu olduğunu kınadı.

Martínez'e göre, bu güçlü siyasi aile “belediyeyi yağmaladı, milyoner borçlarını biriktirdi ve Ariguaní'yi sürdürülemez bir durumda bıraktı.”

İlan edilen bir kriz ve iktidarda bir aile

Su kemerlerine olan güç kesimi sürpriz değildi. Affinia borcu, belediye idareleri çözmek için önlemler almadan dokuz yıl boyunca birikmiştir. Arka arkaya üç dönem boyunca Ariguaní'yi yöneten Farelo ailesi, krizden sorumlu olarak gösterilmiştir.

Afnia yasadışı bağlantıları kınadı Fotoğraf:Affinia

María Paola Álvarez, şu anki belediye başkanı Santiago Farelo'nun karısıeski Belediye Başkanı David Farelo Daza'nın ağabeyi ve Magdalene Senatörü Carlos Mario Farelo'nun kız kardeşi. Belediyede, Farelo'nun yapısının iktidardaki sürekliliğini garanti ettiği seçimi hakkında “Bu, bağlı bir eşek ile bir kaplan dövüşüydü” diyorlar.

Bölgede büyük seçim desteği alan Senatör Carlos Mario Farelo, toplumla dayanışmayı ifade eden ve ulusal hükümetten yardım isteyen sosyal ağlarda konuştu.

Ancak Vali Rafael Martínez, siyasi etkisine rağmen, konumunu sorguladı. Krizi önlemek için somut çözümler yönetmedi.

İçme suyuna erişiminde 40.000'den fazla kişi etkilenmektedir. Bu kriz yaşam hakkını ihlal eder ve kendi su kaynaklarının olmaması nedeniyle sınırlı bir pompalama sistemine bağlı olan toplumun sağlığını tehlikeye atar. #Sosariguan

Rafael MartinezMagdalena Valisi

Senatör, “Bu kriz yaşam hakkını ihlal ediyor ve kendi su kaynaklarının eksikliğinden dolayı sınırlı bir pompalama sistemine bağlı olan toplumun sağlığını tehlikeye atıyor. #Sosariguaní,” diye yazdı Senatör X hesabında.

Rafael Martínez, Magdalena Valisi. Fotoğraf:Sosyal ağlardan alındı

Ancak, yardım çağrısı, krizin tek bir sorumlu olduğunu ve Farelo ailesi olduğunu söyleyen Vali Martínez tarafından eleştirildi. Departman Başkanı, “Ariguaní yıllarca bu aile tarafından yağmalandı, bu da belediyeyi bu krize götürdüklerinde yardım için çekiyor.” Dedi.

Belediye başkanı karnavaldan hoşlanırken kavga savaşıyor

Affinia operatörleri, su kemerlerinden enerjiyi ayırmaya geldiğinde, topluluk bunu önlemeye çalıştı. Hizmetin askıya alınmasını önlemek için pompalama istasyonlarının etrafında düzinelerce nüfuslu sakinler, elektrik olmadan belediyede su olmayacağının farkında.

Belediye Başkanı María Paola Álvarez, Karnaval'da parti yaptığı için eleştiri aldı Fotoğraf:Sosyal Ağlar

Ortak bir lider, “Bu temel bir hak, bizi su olmadan bırakmalarına izin veremeyiz.” Bu arada Belediye Başkanı María Paola Álvarez, zamanında bir çözümü yönetmeden veya kesmeyi önlemek için bir çözüm sunmadan karnaval faaliyetlerinde bulunuyordu.

Vatandaşların umutsuzluğu ile cumhurbaşkanının kayıtsızlığı arasındaki kontrast daha da öfke yarattı. Topluluk suya erişim için savaşırken belediye başkanının kutlaması imajı, Ariguaní'nin karşılaştığı yönetişim krizini sembolize ediyor.

Krizde bir belediye ve daha fazla güç arayan bir aile

Ariguaní'deki su krizi, yönetim eksikliğinin ve yükümlülüklerini göz ardı eden bir yönetimin hatalarının sadece bir yansımasıdır. Affinia ile borç büyürken, belediye başkanlığı hizmeti garanti etmek için ödeme planları veya stratejiler sunmadı. Şimdi, askıya alınmış elektrik arzı ile topluluk bir sağlık ve insani krizle karşı karşıya.

Vali Martínez, “şimdi siyasi ortaklarıyla parçalanmaları ve aynı ailenin Ariguaní belediyesinde artmaktan sorumlu olduğu borcu @magdalenagober'i onaylamaya çalışan bir insani kriz için sürüklenmeleri şaşırtıcı değil. Belediye Başkanlığı'nda ve Kongre'de var olan 3 dönem taşıyorlar; Onurlandırmaya söz verdikleri yükümlülükleri yerine getirmek için hiçbir şey yapmadılar. TOPLAM!

Şimdilik, topluluk hala çözüm bekliyor. Senatör Carlos Mario Farelo'nun çağrısıBaşkan Gustavo Petro ve Finans ve Enerji Bakanlıkları Borcun müdahale etmek ve yardım etmek için şüphecilikle görülmüştür.

Birçoğu, siyasi ve seçim etkileriyle, Ariguaní'nin bu noktaya ulaşmasını önlemek için daha önce kendi ailesiyle bir çözüm yönetmediğini merak ediyor.

Vatandaşlar yardım için bağırırlar, o zaman hiçbiri bu sorunu çözme sorumluluğunu ve taahhütlerini kabul etmez. Büyük bir nüfusa içme suyuna erişmeden uzun bir süre.

Santa Marta zamanı için Roger Urieles. X: @rogeruv

İlginizi çekebilir

5 dakikada Kolombiya Fotoğraf: