'Sokağa Kongre'de çevreyi korumada bir öncünün ve ekolojik ayak izi konusunda bir bilim insanının katkılarını övdüler

NaturalMess

Member
Dün konsey salonu kamuya açık bir duruşmanın ve 'Kongrenin sokağa' başlatılmasının yapıldığı yer haline geldi. Cali'de gerçekleşen COP16 sırasında halkın erişebileceği tanımlanan bir alan.

Kriterlere göre

Buradaki fikir, vatandaşların biyoçeşitlilik ve kamu politikalarının oluşturulması hakkındaki tartışmalara katılabilmeleriydi. Çağrı biyolojik çeşitlilik, su ve iklim değişikliği için çalışmaktı.

Etkinlik sırasında Malthis Wackernagel, konsepti bilim insanı ve William Rees'e ait olan ekolojik ayak izi nedeniyle Simón Bolívar Demokrasi Düzeni Büyük Şövalye Haçı nişanını aldı.
Kongre üyeleri de Çevreyi korumada öncü olan Margarita Marino de Botero'yu övdüler.

Oda başkanı Jaime Raúl Salamanca, COP16'nın önemine dikkat çekti. Ancak kongre üyesi, biyoçeşitlilik konusundaki en önemli zirvedeki bir etkinlikte açık mikrofonla dile getirdiği ve görünüşe göre dikkati dağılan bir cümle nedeniyle tartışmaya girdi: “Cali'ye dinlenmeye geldim diyorum.”

Daha sonra X sosyal hesabında şunları söyledi: “Kolombiya siyasetinde var olan nefret inanılmaz. Bağlam dışı bir ifade nedeniyle onlarca korkunç mesaj aldım. Tüm bunlar, siyasi tartışmaların saygının ortasında ve çok fazla kutuplaşma olmadan gerçekleşmesini amaçlayan bir lider olarak beni daha da bağlıyor.”

Konseyde 'Sokağa Kongre'nin yalnızca politikacıların yaptıkları veya yapmadıkları hakkında konuştuğu bir toplantı olmadığını belirtti.”

Temsilci Jorge Tamayo Cali'nin ve bölgenin erdemlerini yüceltti.

Bu etkinlik aracılığıyla toplulukların ve çevre liderlerinin seslerinin yasama girişimlerini etkileyebileceği bir ortamı teşvik etmeye çalıştığımızı açıkladı.

CAROLINA BOHÓRQUEZ

EL TIEMPO muhabiri

Cali