Metrocali'nin eski cumhurbaşkanına 6.895 milyon dolarlık sözleşmede yer alan suçlamalar; Eski yetkili kabul etmedi

NaturalMess

Member
Sekizinci Belediye Ceza Mahkemesi önündeki duruşmada, Bogotá'nın yolsuzluğuna karşı dördüncü savcılığın Cali'nin garanti kontrolü işlevi olan Ceza Mahkemesi iddia edilen Metrocali'nin eski başkanı Luis Eduardo Barrera'ya karşı üçüncü taraflar lehine ödenek için boşluk suçu.

Cali'de benimki Fotoğraf:Zaman

Eski yetkili bu pozisyonları kabul etmedi, çünkü söz konusu davada hiçbir sorumluluğu olmadığını düşünüyor.

Tartışmalı ve milyoner sözleşmesi

Savcıya göre, Ekim 2007'de imzalanan bir sözleşme, daha sonra İsrail şirketi Hafira Ve Hatziva ile 22.750 milyon için Calima mahalle terminalinin inşası için tasfiye edilen bir sözleşme araştırıldı.

Mart 2009'da başlangıç eylemi imzalandı ve söz konusu sözleşmenin % 30'u ödendi, yani 6.895 milyon pesodan fazla. Ancak bu paralar iade edilmedi.

O zaman, eski yasal başkanı Rodrigo Salazar, kamuoyuna açık bir açıklamada cevap verdi: “Kamu kaynaklarını ele geçirme eylemleri tarafından sorgulanmıyorum ya da yüklenicilerin kendilerine uygun olmasına izin vermedim, ne de Ekim 2007'de imzaladığım, ancak benim tarafımdan gösterildiği garantiyi onayladığım sözleşmeye sahipti.

Cali'de benim. Fotoğraf:Arşiv Zamanı

Açıklamada şunları ekledi: “Savcının bir sigorta önlemi vermem için neden bulamadığını belirtmek önemlidir, bu nedenle duruşma eyleminde, hakim tarafından memnuniyetle karşılanan talepten tek taraflı olarak geri çekildi.”

2013 yılında Metrocali'de skandalın patlak verdiğinde ne rapor ettiler?

2013 yılında, o zamanki Metrocali Başkanı María del Pilar Rodríguez şunları söyledi: “Bu önemli başlık istasyonunun inşası için MC-OP-03-07 sözleşmesi altı yıl (2007) (…) için imzalandı. Şehrin kuzeyindeki ulaşım, ”yetkili topluluk etkinliği sırasında açıkladı.”

Cali Mio otobüsleri. Fotoğraf:Xiomara Martin

Yetkili de şunları kaydetti: “70 ila 73 sokak arasında yarış 1'de inşa edilme ihale edilen bu çalışma, başlangıçta 22.750'893.890 değerinde bütçelendi. Ancak, Aralık 2009 ve Ocak 2010 arasında Hafira ve Hatziva, 68.652.921 yeni bir bütçesi ile MetroCali çalışmalarına ve final tasarımlarına sundu.

Mühendis tarafından 2013'te söylenenlere göre: “Ulaştırma Bakanlığı ve IDB, birkaç yıl önce, uygun olmadıklarını düşünerek sözleşmede olmadıklarını belirtmişti. Bu nedenle, karşılıklı anlaşma ile tasfiye etmeye çalıştık, ancak yükleniciye 6.825 milyon dolarlık ilerlemeyi iade etmesini istedik,”.

Metrocali de o sırada şunları bildirdi: “Hafira ve Hatziva'nın kaynakları iade etme iradesi nedeniyle, şehre ait bir bütçe olan Metrocali, terminali inşa etmedikleri veya inşa etmedikleri için resmi talepleri yükseltti. Aynı şekilde, bir suçlu şikayet, onu almaya zorlamak için yasal temsilciye açıldı.

Carolina Bohórquez

El Tiempo muhabiri

Cali

İlgilenilen diğer bilgileri görün

Kongre'de ısıtmalı tartışmalar yapıldı. Fotoğraf: