Mercaderes, Cauca'da, bir öğretmen ve kocası altı yıllık kızının önünde öldürüldü.

NaturalMess

Member
Bir öğretmen ve kocası Pan de Sugar sektöründe, Cauca'nın güneyindeki Mercaderes belediyesinde, Pan -Enican Way'den birkaç metre uzaklıkta öldürüldü. Altı yıllık küçük kızı her şeye tanık oldu.

Olaylar, çift Pan -American Swirl Corregimiento'da bulunan evlerine giderken meydana geldi.

Kurbanlar öğretmen Leidy Hoyos ve kocası José Miguel Samboní olarak tanımlandı.

Öğretmenin Nariño Bölümü El Rosario Belediyesi'nin kırsal alanında bulunan Las Planadas Vereda Okulu'nda çalıştığı biliniyordu. Aynı zamanda Öğretim Birliği'nin (Simana) bir parçasıydı.

“Sahip olduğumuz versiyon, hayatlarını sona erdiren ve görünüşe göre nakledildikleri motosikleti çalan suçlular tarafından yaklaşıldıkları, bu dava sahip olduğumuz bilgilerdir.”

Leidy Hoyos, öldürülen kadın Fotoğraf:Özel

Silahlı saldırı, zarar görmeyen çiftin kızının önünde meydana geldi.

“Eln tarafından tehdit edildikten sonra Sucre, Cauca'dan kaçmak zorunda kaldılar. Bu belediyede, bir dizi gözdağı ve o okulda öğretmen olarak başladığı ve kuaför olarak çalıştığı Nariño kısmına yerleştikten sonra, departmanın bu bölümünden kaçmaktan pratik olarak atıldıkları bir kırtasiye geçirdiler, ”diye hacizden kaçmak zorunda olan bir SUCRE sosyal lideri, Elluss'un da kullandığı bir SUCRE sosyal lideri.

Nariño'daki El Rosario Belediyesi yetkilileri olanları yaktı ve kurbanların akrabalarına taziye mesajı gönderdi.

“Belediyemiz ve eğitim topluluğumuz, hizmetlerini belediyemizde ve kocası José Miguel Samboni'de hizmet veren öğretmen Lady Hoyos'un hassas ölümü için yas tutuyor.”

🔴
#39 kurşunlu

👥
Leidy hoyos
📆
Tarih: 03/14/25
📍
Yer: Mercaderes – Cauca

➡
vet Hoyos, Nariño, El Rosario Belediyesi'ndeki La Planada Eğitim Merkezi'nin tanınmış bir öğretmeniydi. Aynı zamanda Öğretim Birliği'nin (Simana) bir parçasıydı. pic.twitter.com/glyr1bixax

– Indepaz (@indepaz) 16 Mart 2025
“Bu gerçek acıyor ve değersiz, çünkü hayatları sınıflardan dönüştürenlerin güvenliği ihlal edilemez. Eğitim risk altında değil, bir umut yolu olmalı ”dedi.

Cauca'da öldürülen 10 lider var

Leidy Hoyos, bir öğretmene ek olarak, topluluğunun tanınmış bir lideriydi.

Ombudsman Ofisi, insan hakları liderleri ve savunucuları için erken uyarıyı 019/23 yayınlamıştı, bu da insan haklarının ve sosyal liderliğinin bireysel olarak ve toplu olarak ülkedeki çeşitli alanlardan veya sektörlerden toplu olarak savunulmasına adanmış risk senaryosunu gösteriyor.

Kalkınma ve Barış Araştırmaları Enstitüsü'nden (Indepaz), “Normların ve diğer sosyal kontrol biçimlerinin ve silahlı gruplar tarafından uygulanması, Kalkınma ve Barış Araştırmaları Enstitüsü'nden (Indepaz) kalıcı bir nüfus haklarının ihlali riski anlamına geliyor” dedi.

Örgüt, Hoyos'un öldürülmesiyle, ülkede yıldan çok daha önce öldürülen 39 liderin olduğunu belirtti. Cauca, Van 10.

Bu belediyede var olan gruplardan bazıları ELN, 'Carlos Patiño' ön ve yerel gruplardır.

Bu davada, Cauca'da hafta boyunca öldürülen üç kadın var. Diğer olaylar Popayán ve Puerto Tejada'da meydana geldi. Diğer kurbanlar 41 yaşındaki Martha Patricia Sánchez ve sadece 12 yaşındaki bir kız.

İlginizi çekebilir

Gümüş Savaşı | Zaman Fotoğraf: