Kolombiya Atom Saat Projesine Katılım

NaturalMess

Member
Bir metre hatasıyla Global Konumlandırma Sistemi (GPS) çalışıyoruzmanların tanımladığı gibi. Günlük yaşamda kullanılan ve hava taşımacılığında bile vazgeçilmez olan aynı cihaz.

Kendini ışık alarmlarına borç veren bir durum olmasa da, 2010 yılından bu yana süreci iyileştirmek için Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (MIT) bir grup bilim adamı önerildi. 15 yıl sonra proje zaten uygulanıyor.

İş, hangisi Spesifikasyonlarla optik bir atomik saatin tasarımından başladı O zaman benzeri görülmemiş bir Kolombiyalı mührü var. Barranquilla pazarı mükemmel olarak biliniyor ve şehrinin bilardolarında arıyordu.

Adı Edwin Eduardo Pedroñafiel, Atlantik Üniversitesi Fizik Programından mezun oldu. Geçen yıla kadar MIT'de bilimsel bir araştırmacı olarak atom fiziğinde çalışıyordu; ve şu anda Florida Üniversitesi'nde (ABD) profesördür.

Popülerde büyüyen adam, “Çalışan bir aileden geliyorum, oldukça alçakgönüllü, her zaman ailemin, büyükannemin desteğine sahiptim. Bizi nasıl çevrelediğini, işlerin nasıl olduğunu ve evrenin işe yaradığını anlamak için her zaman büyük bir merakım vardı” diyor. Büyükşehir kasabası Barranquilla'dan La Sierrita mahallesi.

Pedrozo, Barranquilla Koleji'nde okudu. Fotoğraf:Verilen

Merak, amcanın ısırmayı her düzeltmeye başladığında ya da baba TV'yi açtığında hangi cihazın iyi çalışmasına izin vermediğini görmek için dikkatini çektiğini unutmayın.

“Barranquilla Koleji'nin (Codeba) öğrencisi olduğumda, kişi olduğu gibi çok uzakta ve her zaman yardım etmek istiyorum. Bazen bir bilardolara yardım ettim ve günü kazandım, oyuncak satmak için merkezdeki amcamla birlikte çalışacağım günler ya da bir arkadaşımla monte ettiğim zaman, bir arkadaşım (sıcak).

Kolejden Atlantik Üniversitesi'ne geçtiSan Pablo Üniversitesi'ne (Brezilya) gitmek için burs kazandı. Orada ustalık ve doktora yaptığı kuantum fiziği ile ilgileniyordu.

Dünya Ağı Deneylerini Senkronize Edin

2016 yılında doktora sonrası araştırmacı olarak MIT'ye ve daha sonra bilimsel bir araştırmacı olarak kota kazandı ve ona kalacak pozisyon sunuyor.

Edwin MIT'e geldiğinde zaten Kullanılacak ilk optik atom saatini oluşturmak için çalışmak Bu cihazın mevcut sistemlerini geliştirmek için kuantum birbirine geçme.

“Atomik saatler, zaman veya sıklığı çok kesin bir şekilde ölçmek için atomları kullanan kuantum sensörleridir. Normalde atomik saatler navigasyon için uydu sistemlerinde kullanılır. Örneğin, dünya çapında GPS'yi senkronize etmekten sorumludurlar; dünya ağına bağlı olanlar, satelit fırlatma ve diğer birçok deneyleri senkronize etmekten sorumlu olanlar, sorumlu olanlar, sorumlu olanlar, sorumlu olanlar, sorumlu olanlar, sorumlu olanlar, sorumlu olanlar, sorumlu olanlar, sorumlu olanlar, sorumlu olanlar, sorumlu olanlar, sorumlu olanlar, sorumlu olanlar, sorumlu olanlar, sorumlu olanlar, sorumlu olanlar, sorumlu olanlar, sorumlu olanlar, sorumlu olanlar, sorumlu olanlar, sorumlu olanlar, sorumlu olanlar, sorumlu olanlar, sorumlu olanlar, sorumlu olanlar, Teknoloji, ”diye açıklıyor araştırmacı.

Ayrıca temel yasaları kanıtlamak için de kullanılırlar yeryüzünde ve uzayda fizik.

Ancak bir sorun var ve atom kullanan saatlerin örneğin bin atomu kullanabileceği

Edwin PedrozoBarranquilla fizikçisi

“Ama bir sorun var ve atomları kullanan saatlerin örneğin bin atom kullanabileceği ve onları lazer ışığı ve elektromanyetik alanlarla sıkışıp kaldık. Bu atomlar, elektronun kuantum mekaniği kurallarına uyarak elektronun değişebileceği dahili durumlara sahip. Bu salınımlar frekans olarak kullandığımız şeydir. Çok büyük bir hassasiyet, ”diyor Pedrozo.

Süreç sırasında karmaşıklıklar

Ancak, bu işi yapmadan önce bin atomları vardı ve Bu atomlar ilişkili değildiama bağımsız. Bu anlamda, kuantum mekaniği yasalarına göre, Barranquillero'nun alıntı yaptığı yasalara göre, eğer bu atomlar kuantum yapılabilirse, hassasiyeti iyileştirerek tek bir sistem olarak düşünülmelidir.

“Yaptığımız buydu, bu çoklu atomlar arasında ve ilk kez, kuantum mekaniği yasalarının nicel olarak ilişkili olmayan bir atom sistemine sahip olduğunuzda izin verdiklerinin ötesinde, atomik frekansın kapsamına hassasiyet elde etmek için ilk kez gerçekleştiriyoruz.”

Edwin Pedrozo, Atlantik Üniversitesi'nden olağanüstü bir mezun. Fotoğraf:Verilen

Edwin projeyi kabul ettiğinde, deney sistemi başlamıştı, Dört yıl monte ediliyor ve ilk aşamasındaydı. Bu nedenle rolü onu yürümeye yerleştirmekti.

Mekanik kısım zaten yapılmıştı. Sonra kalibrasyonlarla başladı, kuantum iç içe ve atomlar tarafından üretilen ışık arasındaki etkileşimin ve bu etkileşimin nasıl uygun hale getirileceğini anlayın.

“Temelde bir atomik saatin ve 2020'ye kadar yaptığımız şey budur. Bu bizden 30 yıl önce önerildi, ancak çok karmaşık sistemlerdir, çünkü atomlar çevreye çok duyarlıdır” diyor

Böylece Barranquilla'nın katıldığı atom saatini kullanıyorlar

Şimdi gelişmeleri, Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Enstrümantasyon ve Teknoloji Enstitüsü Ve bu dünya kalıp ve önlem ağından sorumludur.

Pedrozo, “Son olarak, NASA için, navigasyon sistemleri, uzay navigasyon sistemleri ve kuantum teknolojisinden türetilen diğer teknolojiler için dünya için kullanılacaklar. Bu, son teknoloji ve sistem. Geliştirmektedir ve şu anda ulusal ve dünya dağılımı için bu sistemlerde uygulanıyor” diyor Pedrozo.

Kolombiyalı bilim adamı hala uzun bir yol olduğunu kabul ediyor Bu sistemlerin dünya kalıpları haline gelmesi için seyahat etmek, atomik mikroonda saatleri olan dünya zaman ölçümü modelini oluşturan başka saatler olduğunu dikkate alarak.

“Bazı yıllarda çalıştığımız atom saatleri ile değiştirilmesi bekleniyor. Bu saatlere ne kadar hassas bir şekilde varsa, daha fazla hassasiyet boşluk ve kara navigasyon sistemlerine sahip olacak. Örneğin, eğer birisi normal bir GPS kullanarak bir uçağa indirmek istiyorsa, GPS'nin metre hatası ve yükseklik iyi kalibre olmasaydın. Uzaktan bir uçağa inin ”diyor.

Bu anlamda şunları ekliyor: “Geliştirilecek birçok uygulama var. Aslında, geliştirilmekte olan ve beklenenden daha gelişmiş kuantum bilgisayarlar, bu tür sistemlerin bunları senkronize etmesini gerektirecektir.”

Edwin Pedrozo genç yetenekler arıyor

2024 baskısında BTO etkinliği. Fotoğraf:Verilen

Edwin şimdi dersleri dikte ediyor Florida Üniversitesi'nde ve aynı zamanda 'Köprü Yetenekleri ve Fırsatları (BTO)' nı yönetiyor. MIT Fizik Bölümü ile birlikte Ronald García '.

Yetenekli bir çocukla yaptığı konuşmadan doğan bir girişim, “Hayır, bu imkansız!” MIT'e gidin. Çok az umut vardı.

“Bu programla ilgili fikir, gelebilecek gençlere, özellikle bilimde istedikleri yere ulaşmak için izlemeleri gereken yolları göstermektir. 'Yetenekleri fırsatlarla birleştirmek adlı bu programı yaratmaya karar verdik,” diye açıklıyor Barranquilla.

Görev, gençlerde yetenekleri aramak ve bulmaktır İlerlemek, bilim alanında bir kariyeri takip etmek istiyorlar, ancak fırsatları veya kaynakları yok. Shakira tarafından 'çıplak ayaklar' gibi temellerin desteğiyle mümkündür; Endüstri ve iş referansları.

Geçen yıl ikinci forum yerine getirildi ve bu faaliyetler BTO çerçevesinde gerçekleştirildiğinden, ABD ve Latin Amerika'dan toplam 400 gencin katılımını sağladı.

'Öğretmen' Edwin Pedrozo yurtdışında öne çıkıyor: benzeri görülmemiş bir optik atom saati ve bilim vaatlerini destekleyen bir temel koymak, sanki babanın televizyonunu veya amcanın sokmasını düzeltmekle ilgili.

İlginizi çekebilir:

Deivis López Ortega

Zaman Muhabiri – Barranquilla

X: @dejholopez

Bana [email protected] adresine yazın

Daha fazla haber: