Başkan Petro, aktivist Víctor Daniel Pino Villegas'a yapılan saldırı hakkında

NaturalMess

Member
Geçtiğimiz saatlerde Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, Başsavcılık'tan bir aktivist ve 'influencer'a yönelik saldırının soruşturulmasını istedi. Barranquilla metropol bölgesinde meydana geldi.

Kriterlere göre

Bu, Soledad (Atlántico) belediyesinde bir trafik ışığında durdurulduğunda yüzünden kurşunla yaralanan 41 yaşındaki vatandaş Víctor Daniel Pino Villegas'tır.

“Savcılıktan, Soledad, Atlantik'te gazeteci Víctor Pino'ya yönelik saldırının soruşturulmasını talep ediyorum. Suç çetelerinin gelişimi siyasi destek almaya başlıyor ve bu yüzden bağımsız gazetecileri öldürüyorlar” dedi devlet başkanı.

Tanık ifadelerine göre, Olaylar geçtiğimiz 30 Ekim Çarşamba günü saat 23.00'te meydana geldi.Saldırının kurbanı söz konusu kasabada taksi şoförlüğü yaparken.

rica ediyorum @FiscaliaCol Soledad Atlantico'da gazeteci Victor Pino'ya yönelik saldırıyı araştırın. Suç çetelerinin gelişimi siyasi destek almaya başlıyor ve bu nedenle bağımsız gazeteciler öldürülüyor https://t.co/BkMPz7KZHZ

— Gustavo Petro (@petrogustavo) 2 Kasım 2024
Platanal Caddesi yakınındaki Manuela Beltrán mahallesindeki Carrera 13A ve Calle 37'de durduğunda, görünüşe göre park ettiği yere yürüyen bir kişi tarafından saldırıya uğradı.

Tanık ifadeleri, şahsın ateşli silah salladığını ve Taksiye iki el ateş etti. Mermilerden biri araca isabet etti, diğeri ise vatandaşın yüzüne isabet ederek çenesini kırdı.

Víctor Pino Donanmadan emekli oldu

Silahlı adam kaçarken, toplum alarma geçirildi ve yaralı adama yardım edildi; yaralı adam hemen Adelita de Char Kliniğine götürüldü ve oradan Universidad del Norte Hastanesi'ne sevk edildi ve burada tıbbi yardım aldı.

biliniyordu ki Víctor Daniel Pino Villegas Ulusal Donanmadan emekli olduara sıra taksi şoförlüğü yapıyor ve aynı zamanda sosyal ağlar aracılığıyla iddia edilen yolsuzluk eylemlerini kınıyor.

Sosyal lidere yönelik saldırının ardından Barranquilla Metropolitan Polisi'nin soruşturma birimleri, sorumluların nerede olduğunu bulmak ve bu olayın nedenlerini belirlemek amacıyla ilgili soruşturmaları üstlendi.

Deivis Lopez Ortega

EL TIEMPO muhabiri

Barranquilla

Daha fazla haber: