B takviminde ülkenin en iyi Icfe'lerine sahip Cali Okulu; Valle'deki en iyi öğrencilerden biri

NaturalMess

Member
Cali ve Valle del Cauca'daki öğrenciler ve okullar bir kez daha Devlet sınavlarında en üst sıralarda yer alıyor.

Seçkin öğrencilerden biri Sara Alexandra Pabón Liberato'dur. disiplinin, azim ve kararlılığın kanıtı. 17 yaşında ve Cenevre La Salle eğitim kurumunda öğrenci olarak – A takviminden itibaren -, Sara, 2024 Sabre 11 sınavlarında 432 puan alarak bakanlığın 34 ruhsatsız belediyesindeki 149 okul arasında en iyisi oldu. Bunlar özerk olmayan ve Valle del Cauca Eğitim Sekreterliğine bağlı olan belediyelerdir.

Valle del Cauca'daki 34 belediye arasında en iyisi

“Sabre testlerinde belgesiz 34 belediye arasında birinci oldu. Kurumun tüm topluluğunu, rektörünü, koordinatörlerini, öğretmenlerini, ama hepsinden önemlisi Valle del Cauca'da eğitimin kalitesine kendini adamış öğrencileri ve velileri tanıyoruz “dedi Valle del Eğitim Bakanı Ofelia Dorado Cauca.

Icfes testi. Fotoğraf:Milli Eğitim Bakanlığı

Sara, “İki yıllık özveriyle geçti” diyor ve elde ettiği notun “iyi bir puan almak için gösterilen yoğun çabanın sonucu olduğunu, çünkü babama ve aileme yardım etmek istediğimi, böylece onların üniversiteye para harcamak için.” ve şans eseri bunu başardım, çünkü Universidad del Valle'de Endüstriyel Tasarım okuyorum.”

Sara'nın babası Alexis Pabón, yalnızca kızının Icfes'teki olağanüstü skorundan duyduğu gururu dile getirmekle kalmadı, aynı zamanda bunu başarmak için ortak çalışmanın altını çizdi.

Onun büyük emeğinin altını çiziyorum öncelikle; onu destekleyen, cesaretlendiren, ona gerekli araçları veren kurum ve biz aile olarak sadece ona her zaman inanmakla kalmıyorduk, aynı zamanda Tanrı'nın ona yardım edeceğine, ona yardım edeceğine de her zaman güveniyorduk. güç, ona cesaret verecektim

“Her şeyden önce onun büyük çabasının altını çiziyorum; onu destekleyen, cesaretlendiren, ona gerekli araçları veren kurumun ve biz bir aile olarak ona her zaman inanmakla kalmayıp aynı zamanda Tanrı'nın var olduğuna da her zaman güven duyduk. ona yardım edecekti, ona güç verecekti, ona cesaret verecekti” diyor baba.

Ginebra La Salle eğitim kurumunun rektörü Fáuder Velasco Bedoya şunları ifade etti: “Bakanlık İdaresine desteği, liderliği, bu eğitim kurumuna ve genel olarak Valle del Cauca halkının eğitimine sağladıkları her şey için tam şükran ve Valle del Cauca halkının insani yeteneğine çok çok özel bir takdir. Bu kurumun tüm yöneticileri, öğretmenleri, idari personeli bu gençlerin eğitimini ilerletmek için güçlerini birleştiriyor.

Son olarak Sara, gelecek lise mezunlarına “Sabre 11 testlerinde çok çaba göstermelerini, çünkü Icfes'te iyi bir puan almaya kesinlikle değer” tavsiyesinde bulundu.

Ülkedeki Icfes sonuçları: Cali, B takviminin başında

Icfes, ülkedeki her kurumun aldığı, beş yeterliliğin (matematik, okuma, doğa bilimleri, sosyal bilimler ve İngilizce) ortalamalarının eklenmesiyle elde edilen mümkün olan maksimum 500 puana göre ölçülen puanları açıkladı. ağırlıklı ortalamanın oluşturulduğu ilk dörde daha yüksek bir yüzde verilmektedir.

Bu yılki Sabre 11 testlerinin sonuçları, ulusal ortalamanın 500 üzerinden 259 puan olduğunu ortaya koyuyor, bu da puanda bir artış olduğunu gösteriyor, yani 2024 puanları, mevcut başlangıç olan 2014'ten bu yana en yüksek puanlar arasında yer alıyor. ölçüm modeli.

Cali'deki Diana Oese Okulu. Fotoğraf:Diana Oese okul sayfası.

Diana Oese okulu, B takviminde tüm ülkenin en iyisi

Diana Oese özel okulu, ülke genelindeki B takvimi okulları arasında Icfes'te Bogota, Kahve Bölgesi ve Santander'deki okulların üzerinde birinci sırayı alarak kendisini bir kez daha en iyilerden biri olarak pekiştiriyor.

Cali'den iki dilli okul Diana Oese genel olarak 388 puan alırken, onu Colegio Gimnasio Calibío (374, Popayán) ve Gimnasio Contemporáneo (374, Ermenistan) izledi.

Diana Oese, başkent Valle del Cauca'nın 3. kilometre güneyindeki La Buitrera kasabasında yer almaktadır. “Geniş doğal alanı, güzel bir ekolojik cennetin etrafında geniş ve havadar odalar inşa edilmiş, yüzme havuzları, su parkı, spor merkezleri, kafeteryalar, sanat ve müzik odaları, sistem odaları, laboratuvarlar gibi pedagojik ortamlara sahip olmasıyla karakterize edilir. kütüphaneler, göl, Küçük kasaba, etkileşimli ve kapsamlı eğitim alanları Eğitimin kalitesini sağlamak için akademik ve iki dilli pedagojik projeler üzerinde çalışıyoruz”, bu eğitim merkezi hakkında bir inceleme okuyor.

Cali okulu Philadelphia International School, B takviminde 365 puanla ülkenin en iyi 10 okulu arasında yer aldı.

Devlet okulları arasında en iyisi yine Barranquilla şehrindeki Alexander von Humboldt Enstitüsü oldu ve 371 puanla ülke çapındaki A Takviminde de 14. sırada yer aldı.

İlk 3, Luis María Jiménez eğitim kurumu (356, Aguazul, Casanare) ve Ulusal Ticaret Teknik Enstitüsü (353, Cúcuta) tarafından tamamlandı.

Bu ulusal sınıflandırmaydı.

Takvim B

Diana Oese İki Dilli Okul (388, Cali)

Calibío Gymnasium Okulu (374, Popayán)

Çağdaş Spor Salonu (374, Ermenistan)

Yeni Cambridge Okulu (374, Floridablanca)

San Carlos Okulu (366, Bogota)

Vermont Spor Salonu (366, Bogota)

Abraham Lincoln İki Dilli Okulu (366, Bogota)

Philadelphia Uluslararası Okulu (365, Cali)

Colombo Fransız Okulu (364, Popayán)

Aspaen Gimnasio Saucara (364, Piedecuesta)

Takvim A

Campo David Lisesi (398 puan, Bogota)

Monte de Hebron Hıristiyan Okulu (393, Bogota)

Boston Uluslararası Eğitim Merkezi (386, Barranquilla)

İngiliz-Kanada Okulu (382, Neiva)

San Mateo Apóstol Okulu (378, Yopal)

Colegio Integral del Norte (378, Kartagena)

La Concepción Eğitim Şirketi (376, Turbaco)

Divino Niño İki Dilli Okul (376, Bucaramanga)

José Celestino Mutis Deney Enstitüsü (376, Barranquilla)

Navarra Lisesi (376, Bogota)

Beatriz Medina, kızı Marcela Erazo ile birlikte. Fotoğraf:Juan Pablo Rueda / EL TIEMPO Arşivi

Mükemmel puana sahip caleña

2021'in sonunda Cali'den Marcela Erazo bir azim örneğiydi. Marcela çok az kişinin başarabildiği bir şeyi başardı: Icfes State testinde maksimum sınır olan 500 üzerinden 500 puan aldı.

Özveri ve hazırlıkla elde edilen mükemmel bir sonuçtur.

Ancak Cali'den gelen genç kadın, kendisinin de belirttiği gibi bir şeylerin eksik olduğunu hissetti. Elbette çok küçük yaşlardan itibaren sağlık alanlarına ilgi duyuyordu ve bu nedenle 2018 yılında lisans derecesi ile mezun olduktan sonra seçenekleri araştırdı.

Kariyerine fizyoterapi alanında başladı ancak Marcela, sağlıkla aynı alanda olmasına rağmen mesleğinin başka bir şey olduğunu düşünmeye devam etti. Aslında doktor olan teyzesi Liliana Erazo'nun izinden gitmek istiyordu.

Bu nedenle fizyoterapinin ilk dönemlerini inceleyerek yine Icfes testini sundu.

Yüksek puan almasına rağmen bu onu tatmin etmedi. 450'yi aşmak istiyordum.

O dönemde 4,5 ile en yüksek ortalamayı alarak beşinci döneme başlayacaktı.

Böylece tıp alanına girmesine olanak sağlayacak istenen puanı elde etmek için hazırlanmaya devam etti. Anne ve babasının karşılamakta zorlandığı yüksek maliyetler nedeniyle bir devlet üniversitesine girmeyi düşünerek sınava üç kez daha girdi.

Marcela, “Birçok iniş ve çıkışlar oldu ama savaşmaya devam ettim” diyor.

Kişiselleştirilmiş Eğitim Sistemleri (SEP) önerileriyle hazırlanmıştır. Beşinci testi zaten sunmuştu ve altıncısı Eylül 2021'de yapıldı.

Sonuçlar üç yıl önce 20 Kasım'da geldi. Mükemmeldiler, arzu edilenden daha fazlasıydı.

Haberi annesi Beatriz Medina'ya telefonda verdi ve çok duygulandı. “Ben yaptım!” dedi.

CAROLINA BOHÓRQUEZ

EL TIEMPO muhabiri

Cali