Air-e denetçisinden açıklayıcı rapor

NaturalMess

Member
Biri bulgular Özel Ajans'ın kamuoyuna açıkladığı en endişe verici gerçekler Kamu Hizmetleri Müfettişliği Son raporunda, belgeye göre kamuoyuna “bakım” olarak sunulan enerji tayınları yer alıyor.

Bu eylemler çeşitli toplulukları ve üretim sektörünü önemli ölçüde etkiledibüyük boyutlarda operasyonel yansımalar yaratıyor.

Kurum, “Belirli devreler için açık bir teknik gerekçe olmaksızın sevk ve tahliye (planlı kesinti) takvimi oluşturulduğunu” tespit etti. Kullanıcılara gerçek sebepleri bildirmek yerine orta gerilim şebekelerinde bakım ve yıkama yapıldığı bilgisi verildi. Palma belgesinde belirtildiği gibi”.

Devrelerin sık sık sökülüp yeniden bağlanması, elektrik ağının istikrarını tehlikeye atıyor, bakım ve yönetim maliyetlerini artırıyordu.

Edwin PalmaAir-e müdahale maddesi

Kuruluşa göre bu uygulama, aralarında aşağıdakilerin de bulunduğu birçok soruna yol açtı: Yanlış operasyonel tasarruflar ve teknik olmayan bir azalma enerji kayıplarından

Müdahaleci ajan Edwin Palma, “Devrelerin sık sık kesilmesi ve yeniden bağlanması, elektrik ağının istikrarını tehlikeye atarak bakım ve yönetim maliyetlerini artırdı” diye vurguladı ve şunu da belirtti: “Bu eylemler hizmetin kalitesini bozarak kullanıcılar arasında güvensizlik yarattı. Kesintiler öncesinde yanıltıcı bilgiler verilmesi nedeniyle.

Raporda ayrıca şunlar vurgulanıyor: ciddi ekonomik ve sosyal sonuçlar Üretim ve konut sektörleri için.

“Kesintilerin getirdiği sınırlamalar etkilendi” özellikle jeneratör veya depolama sistemleri gibi yedekleme çözümlerinden yoksun olanlar. Bu toplulukların günlük faaliyetleri üzerindeki etki, anlaşmazlıkları artırdı ve elektrik sistemine olan güveni zedeledi.” denetçi raporunda açıkladı.

Kritik Yasal, Düzenleyici ve Toptan Satış Yönleri

Air-e şirketi. Fotoğraf:Air-e'nin izniyle

Raporda ayrıca ortaya çıkıyor tedarikçilere yapılan ödemelerde uyumsuzluk iddiasışirkete karşı çok sayıda yasal işlemle sonuçlanan: Şu anda, 21 idari süreç 69 milyar 325 milyon dolar tutarında askıya alındı. Buna, 45 iş günü içinde teslim edilmesi gereken kaynakları etkileyen, belediyelere kamu aydınlatma ödemelerindeki gecikmelerden kaynaklanan geç ödeme faizleri de ekleniyor.

Maddi sorunlar karşısında, Elektrik piyasası acentelerine yapılan ödemelerdeki gecikmeler nedeniyle devam eden arz sınırlama süreçleri tespit edildi. 2024 yılının üçüncü çeyreğinde, Air-e sözleşme kapsamını %50 oranında azaltarak fiyatların yüksek olduğu bir dönemde borsadaki varlığını artırdı ve bu da finansal sürdürülebilirliğini kötüleştirdi.

CREG tarafından onaylanan Yatırım Planına uyulmaması 2023 ve 2024 için Dağıtım ve Zarar bileşenlerinde oran tanımayı olumsuz etkiledi: “Sonuç olarak, 2025 zarar planının tanınması askıya alınacak ve bu da hedeflerin gerçekleştirilmesi ve 400 milyar peso tutarındaki tarife fonlarının iadesi riskine atılacak.”

Hizmet Kalitesinde Bozulma

Belge Superservicios'a girildi yatırım planının uygulanmasını etkileyebilecek belirgin bir mali bozulmanın ortaya çıkması“Teknik arızaları ve enerji kayıplarını artırdı. Önleyici bakım planlarındaki gecikmeler, işletme maliyetlerini ve kullanıcı memnuniyetsizliğini artırdı. Ocak-Temmuz 2023 ve 2024 yılları arasında ortalama kesinti süresi arttı, bazı kullanıcılarda bir yılda 360 saati aşan kesintiler yaşandı. “

Palma, önemli mesleki riskleri tespit etmeyi başardıklarını vurguladı: “Örneğin: aşırı dış kaynak kullanımı, yasal ihlaller ve işçilerle sosyal diyaloğun bozulması ve sendikalar çalışma ortamını ve üretkenliği etkiliyor.

İş Eksiklikleri

Hakim, karara uymanın reddedildiğini garanti eder Fotoğraf:Hava

Edwin Palma, faturalandırma sisteminde ortaya çıkabilecek sorunlara dikkat çekerek şunları vurguladı: “tahmini ölçümler ve toplayıcı sistemlerin yanlış kullanımı kullanıcılarda güvensizlik yarattı. Zorluklar arasında yeterli elektrik altyapısının olmayışı ve elektrik standardizasyonu için kamu kaynaklarının kullanılmaması nedeniyle daha da kötüleşen müşteri hizmetlerinde düşük öncelik yer alıyor.”

Müdahil ajana göre Air.e'nin önceki yönetimi Cezai ve adli farklılıklara yol açacak şekilde, görünürde hukuki bir sebep olmaksızın üçüncü kişilere yapılan ödemelerin askıya alınması: “Ayrıca, kendi kendine üretim talepleri durduruldu veya yetersiz işlendi, bu da yenilenebilir enerjinin sisteme girişini etkiledi.”

Şikayet ve iddiaların yönetimi ve kurumsal sosyal sorumluluk konularındaki sorunlar nedeniyle idare ile kullanıcılar arasındaki ilişki kötüleşti.

Air-e'nin müdahale öncesinde duyurduğu siber saldırıya ilişkin ajan, bu faktörün operasyonel ve mali sorunları ağırlaştırdığının altını çizdi: “Özel Ajans, operasyonları normalleştirmek için adli denetim yürütüyor ve sistemi modernize etmeyi planlıyor. bilgisayar”.

Bundan sonra ne gelecek?

Bu Rapor, Ev Kamu Hizmetleri Müfettişliği'nin mülkiyeti ele geçirme yöntemini belirlemesine temel oluşturacak şirketin.

Bekleniyor 9 Ocak'ta Bogota'da Özel Temsilcinin Başsavcılığın desteğini talep edeceği bir bilgilendirme toplantısı ve süreçte şeffaflığı garanti edecek diğer kuruluşlar.