25 Aralık Çarşamba gecesi üç sarsıntı

NaturalMess

Member
25 Aralık Çarşamba günü, Kolombiya Jeoloji Servisi ülkenin farklı bölgelerinde 20 dakikadan kısa sürede üç sismik olay bildirdi.

İlki şu tarihte gerçekleşti: 22:05 yerel saat Pasifik Okyanusu, Kolombiya kıyılarının açıklarında. Bu sarsıntının büyüklüğü 2.5 ve yüzeysel olarak sınıflandırıldı çünkü daha az bir derinlikte kaydedildi. 30 kilometre.

İkinci deprem de kaydedildi 22:21 yerel saat belediyesinde Tarazá, Antioquia. Bu etkinliğin bir özelliği vardı büyüklüğü 3,2 ve 31 kilometre derinlik.

Üçüncüsü şu tarihte gerçekleşti: 22:35 yerel saat, belediyesinde El Carmen, Norte de Santander bölgesinde yer almaktadır. Kolombiya, büyük bir 3.7. Kolombiya Jeoloji Servisi'nin raporuna göre sismik olayın derinliği 116 kilometreydi.

Merkez üssü yakınlardaydı kırsal alanlar, ve şu ana kadar önemli bir hasar veya mağdur bildirilmedi. Yerel yönetimler ve yardım kuruluşları bu depremden doğabilecek her türlü olasılığa karşı dikkatli davranıyor.

Üç olay Şu ana kadar önemli bir hasara veya etkiye neden olmadılar. Ancak SGC, sismik aktivite durumunda sakin kalmanın ve kişisel koruma tedbirlerine uymanın önemini hatırlatıyor.

Vatandaşlar bu depremlerle ilgili deneyimlerini Seismos Sentido platformu üzerinden aktarabiliyor. Toplanan bilgiler sismolojik çalışmalar ve risk yönetimi için hayati öneme sahiptir.

Daha fazla ayrıntı ve güncelleme için resmi SGC web sitesini ziyaret edin: www.sgc.gov.co

KYS nasıl ölçülür?

KYS, KYS'den farklı bir ölçüm sistemi kullanır. Richter ölçeği ve moment büyüklüğü ölçeği.

Aslında kullandıkları ölçüm sistemi, daha çok EMS-98 olarak bilinen Avrupa makrosismik ölçeğidir.

Bu anlamda 2 noktanın şiddeti “çok az hissedildi”, 3 büyüklüğündeki deprem hafif, 4 büyüklüğündeki sarsıntı ise yaygın olarak hissediliyor.

Kolombiya Jeolojik Araştırması Fotoğraf:César Melgarejo- EL TIEMPO

Kolombiya'da Google deprem uyarısı nasıl etkinleştirilir? Bu adım adım

Bu seçenek ücretsiz olarak çalışmaktadır ve temel amacı, bu doğal olaylarda ölümlerin önlenmesi için yetkilileri ve insanları desteklemektir.

Google, “Merkez üssünden uzakta olanlar uyarıyı birkaç saniye önce alabilecek ve böylece gerektiğinde güvende olabilecekler” dedi.

Bu Sallama bildirimlerini etkinleştirmek için adım adım Android işletim sistemine sahip cep telefonlarında:

• Telefon ayarlarını açın.
  • 'Güvenlik ve Acil Durum'u ve ardından 'Deprem Uyarıları'nı arayın.
  • 'Güvenlik ve Acil Durum'u bulamazsanız, 'Konum'a, ardından 'Gelişmiş'e basın ve ardından seçeneği etkinleştirmek için 'Deprem Uyarıları'nı seçin.
  • Deprem durumunda uyarının gelebilmesi için cep telefonunuzun konumunu veya GPS'ini her zaman aktif tutmanız gerektiğini unutmayın.
SON HABER EDİTÖRDEN