2019 arabulucusu, dört yıl sonra amca ve yeğen arasında ateşkes yapmaya mı çalışıyor? | Bombay’dan Haberler

NaturalMess

Member
Kayış: Ajit, 2019’da iki grup arasındaki baltayı gömmede çok önemli bir rol oynayan ağabeyi Shriniwas ile tanıştıktan sonra spekülasyonlar arttı.


Pune, Hindistan – 29 Ekim 2018: Milliyetçi Kongre Partisi liderleri Ajit Pawar ve Sharad Pawar Pazartesi günü Ganesh Kala Krida Manch’ta düzenlenen Samvidhan Bachao (Anayasayı Kurtarın) mitinginde. 29 Ekim 2018 Pazartesi günü Hindistan’ın Pune kentinde. (Photo by Rahul Raut/HT PHOTO)

Ajit Pawar’ın Milliyetçi Kongre Partisi’nden (NCP) istifa edip Shiv Sena-BJP hükümetine katılmasından on gün sonra, Pawar ailesi içinde düşman olan amca ve yeğeni yakınlaştırma çabaları başlamış gibi görünüyor.

Salı günü Ajit, Mumbai’de ağabeyi Shriniwas ile bir araya gelirken, oğlu Yugendra, aynı anda YB Chavan Merkezi, Nariman Point’te parti başkanı ve büyükbabası Sharad Pawar ile bir araya geldi. Gelişme, iki grup arasında uzlaşma veya en azından anlaşma girişimleri olabileceğine dair spekülasyonları ateşledi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir NCP lideri, siyasetle ilgisi olmayan Shriniwas’ın arabuluculuk rolünü oynadığını ve 2019’da Pawarlar arasında barışı getirdiğini söyledi. “Kasım 2019’da Devendra Fadnavis ile hükümeti kurduktan sonra Ajit, Shriniwas’ın Mumbai’deki evinde kaldı.”

Lider, Ajit’in daha sonra partiye geri döndüğünü ve önceki Uddhav Thackeray liderliğindeki Maharashtra Vikas Aghadi hükümetinin Başbakan Yardımcısı olarak atandığını da sözlerine ekledi.

HT ile temasa geçildiğinde Yugendra, NCP şefiyle görüşmesini doğruladı ve aile ile siyaseti karıştırmadıkları için ailede herhangi bir bölünme olmadığını iddia etti. “Ailede ayrılık yok ve hepimiz biriz. On yıllardır bu geleneği sürdürüyoruz. Pawar Saheb ile siyaset yüzünden değil, büyükbabam olduğu için tanıştım” dedi.

Önemli bir şekilde, Pawar’ın diğer büyük yeğeni ve NCP milletvekili Rohit Pawar Salı günü işlerin birkaç gün içinde değişeceğini söyledi.

Yaşlı Pawar’a sadık olan Rohit, asi MLA’ların Pawar Saheb’in nasıl eleştirildiğine ve yaşından bahsedildiğine (eylemlerini haklı çıkarmak için) kızdıklarını iddia etti. Ahmednagar’da bir Marathi kanalına verdiği demeçte, “Pek çok lider ve MLA, bunun bir hata olduğunu anladıkları için bize geri dönmeyi düşünüyor” dedi.

Ayrıca Pawar’ın partiye geri dönmek isteyenlerle ilgili olumlu bir karar vereceğini söyledi.

Pazartesi günü Pune’da yaptığı konuşmada Rohit, BJP’yi Maharashtra’da iktidarda kalmak için NCP’yi ve Shiv Sena’yı bozmakla suçladı. Ayrıca yaklaşan parlamento seçimlerinde Baramati’ye karşı yalnızca amcasının (Ajit Pawar) kazanabileceğini söyledi.

2 Temmuz’da Ajit, NCP milletvekillerinin çoğunluğu ile birlikte koalisyon hükümetine katılacağını açıkladı. Diğer sekiz MLA ile birlikte aynı gün Bakan olarak yemin etti. Daha sonra Seçim Komisyonu ve Parlamento Başkanı’na dilekçe vererek partinin adını ve seçim sembolünü talep etti. Öte yandan Pawar, Ajit’e bağlılıklarını değiştirdikten sonra dokuz MLA’nın tümünü, eski danışmanı Praful Patel ve Sunil Tatkare’yi parti karşıtı faaliyetler nedeniyle müşareketten çıkardı.

Siyasi üstünlük mücadelesinde Ajit, 82 yaşındaki amcasını alt etmiş, 53 milletvekilinden 35’ini ve birçok üst düzey parti liderini kazanmış gibi görünüyor.


  • YAZAR HAKKINDA


    Faysal, siyasi ekibin bir parçasıdır ve devlet idaresinden ve devlet siyasetinden sorumludur. Ayrıca NCP’yi de kapsar. …ayrıntılı olarak görün